Thuis ontspannen

      Reacties uitgeschakeld voor Thuis ontspannen

Als je thuis bent, moet je lekker kunnen ontspannen. Ontspannen is zeer belangrijk voor een mens. Wij houden ervan om het onszelf druk te maken en ons leven helemaal vol te plannen. Dat gebeurt soms zonder dat je erbij stilstaat. Daarom moet je soms even rust nemen en gaan relaxen. Iets wat bij thuis ontspannen hoort is comfortabele kleding. Want je gaat niet in je strakke pak of ruwe spijkerbroek op de bank zitten om even bij te komen. Maak het jezelf gemakkelijk met een aantal accessoires. 

Broek

Wat je sowieso wil hebben, is een “chillbroek”. Een broek die lekker los zit en zacht is, zodat je in elke mogelijke houding kan gaan zitten of liggen. Denk aan een joggingbroek of ander soort sportbroekje, of bijvoorbeeld een linnen broek. Ook yoga pants zijn fijn om in te ontspannen en die zijn natuurlijk helemaal gemaakt op het jezelf in allerlei houdingen wringen. 

Truien en shirts

Niks is lekkerder dan in een lekkere grote trui hangen als je ’s avonds even wil relaxen. Truien zonder ritsen zijn de grootste aanrader, want je wil zo comfortabel mogelijk in je trui zitten en ritsen zijn koud en hard. Neem een lekkere oversized trui met een capuchon. En als het zomer is wil je natuurlijk iets wat niet zo warm is. Dan kan je beter een T-shirt nemen dat ruim om je heen valt. Hoe groter hoe beter!

Schoenen e.d.

Ook je voeten moet je goed verzorgen. We vergeten onze voeten vaak, maar we staan er de hele dag op en dat is best wel vermoeiend. Loop daarom binnen in huis niet te lang op je schoenen rond. Als je het niet fijn vindt om op je blote voeten te lopen, kan je beter leuke heren pantoffels kopen. Die kan je overigens ook gewoon dragen als vrouw. Een setje comfortabele pantoffels is heerlijk voor thuis. En anders kan je ook nog kiezen voor dikke sokken, of slippers. 

Omgeving

En niet te vergeten: de plek waar je gaat ontspannen. Doe dat niet aan je bureau of je werktafel! Probeer de plekken waar je werkt en waar je wil relaxen te scheiden. Anders is het veel moeilijker in je hoofd om rustig te worden of juist te concentreren wanneer je dat wil. Maak juist een fijn plekje op de bank met dekens en kussens, of richt je slaapkamer zo in dat je goed kan lezen of tv kijken vanuit je bed.